Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Cursus Branding & Positioneren (1 dag)

Home

Branding & Positioneren

De consument verwacht meer dan ooit toegevoegde waarde van een bedrijf. Onderscheidend vermogen, relevantie, betekenis en transparantie is waar het om gaat. Kun je hier niet aan voldoen, wordt je overgeslagen. De klant is hard, kiest razendsnel en is steeds minder loyaal. Bedrijven hebben vandaag de dag meer dan ooit een goede merkstrategie nodig. Deze leergang verschaft u de noodzakelijke kennis, vaardigheden én inzichten om een goede branding strategie op te zetten.Vragen die centraal staan, zijn:

Vragen die centraal staan, zijn:

  • Hoe ontwikkel je een goede merkstrategie?
  • Hoe zorg je ervoor dat strategie en positionering goed op elkaar aansluiten?
  • Hoe kan er vanuit deze basis worden gebouwd aan een sterk merk?
  • Hoe kunnen merkwaarden worden doorvertaald in communicatie?
  • Welke concepten en modellen hiervoor kunnen worden gebruikt?

Resultaat

De cursus Branding & Positoneren reikt u nieuwe inzichten en kennis aan. Leert u actief (aan de hand van theorie en concrete praktijkcases) het geleerde te implementeren en er direct mee aan de slag te gaan. Brengt verdieping aan op uw bestaande kennis en brengt u nieuwe vaardigheden bij over de implementatie van merkenbeleid, merkwaarden en positioneren.


Thema’s

Thema’s

Tijdens de cursus staat merkstrategie, branding en positioneren centraal (aan de hand van diverse praktijkcases).Vragen die tijdens deze twee kennissessies aan bod komen zijn: Hoe ontwikkel je een goede merkstrategie? Hoe zorg je ervoor dat strategie en positionering goed op elkaar aansluiten? Hoe kan er vanuit deze basis worden gebouwd aan een sterk merk? Hoe kan er echte toegevoegde waarde worden geleverd en welke concepten hiervoor kunnen worden gebruikt.


Resultaat

Resultaat

De masterclass Branding & Positioneren reikt u nieuwe inzichten en kennis aan op het gebied van merkstrategie. U leert actief (aan de hand van theorie en concrete praktijkcases) het geleerde te implementeren en er direct mee aan de slag te gaan. De cursus brengt verdieping aan op uw bestaande kennis en brengt u nieuwe vaardigheden bij over strategie en praktijk van merkbeleid.

Docenten

Docenten


Leo juni 2014 kader

Leo van Sister is managing partner bij BrandFuel, Energizing Brands! Een strategische adviesbureau in Amsterdam. Van Sister heeft ruim 20 jaar marketing en management ervaring in senior functies bij o.a. Friesland Foods, Douwe Egberts/van Nelle, Zuivelbureau e.a. Sinds 12 jaar is hij strategie consultant en adviseert vele bedrijven en organisaties in FMCG, BtoB, BtoC, financieel etc. Daarnaast is hij docent bij verschillende opleidingen en organiseert hij speciale marketing inspiratie reizen zoals BrandFuel24 en Retail Shock.


Martijn Arts (1973): richt in 1996, tijdens zijn studie Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft, het Internetbedrijf ZaPPWeRK op. Hij ontwikkelt websites voor onder andere VNU NV, TU Delft, Vrije Universiteit, Museum Boijmans van Beuningen, Intertoys en Shell. ZaPPWeRK groeit in vier jaar uit tot een bedrijf van ruim 25 man. In 2006 besluit Martijn met het bedrijf een nieuwe richting in te slaan. Na 10 jaar succes in Delft wordt ZaPPWeRK volledig onder-deel van Total Identity Group te Amsterdam en verandert de naam in Total Active Media. Martijn Arts is nu directeur van deze nieuwe organisatie. Binnen Total Identity adviseert Total Active Media in online strategieën, werkt deze uit in ontwerp en realiseert op basis hiervan concrete (online) communicatieve oplossingen die gebruikmaken van de interactieve media zoals internet, maar ook AV-, sociale- en mobiele kanalen.


Kosten

Kosten

Uw investering voor deze cursus Branding & Positioneren bedraagt EUR 495,- (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, cursusmateriaal en literatuur. Cateringkosten en eventuele verblijfkosten zijn hierin niet meegenomen. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De opleidingskosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.


Plaats & Data

Locatie en data

Deze cursus gaat drie keer per jaar van start. Colleges vinden in principe om de twee weken plaats aan de HU in Utrecht. In de vakantieperioden zijn er geen colleges. Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart rond 15.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

Bel 030-2270497 voor de eerstvolgende collegedata of mail naar info@inboundmedia.nl. U kunt deze training desgewenst ook incompany boeken voor uw afdeling.


Inschrijven

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Meldt u hieronder dan aan door uw