Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Opleiding Website Usability & Conversie Optimalisatie

Home

Website Usability & Conversie Optimalisatie

Usability wordt steeds belangrijker. Zeker in de wereld van webtoepassingen. Vind je het een uitdaging om na te denken over gebruiksvriendelijkheid en vernieuwende online concepten? Kies dan voor de opleiding Usability. Tijdens deze opleiding leer je interactie ontwerpen tussen gebruiker en informatie(systemen). De analyse van bestaande en zelf te ontwikkelen systemen komt ook aan bod. Door mensgericht te ontwerpen kun je een hoop frustratie voorkomen en worden bepaalde fouten niet meer gemaakt. Hierdoor worden het gebruikersplezier en de efficiëntie enorm vergroot. Met deze cursus word je in korte tijd opgeleid tot usability specialist.

Onderwerpen

Interactie ontwerpen

Deze module behandelt het mensgericht ontwerpproces. Ook het opstellen hiervan en het concreet betrekken van de gebruikers worden besproken. Verder komen basisperceptie en cognitiebeginselen aan bod. Daarnaast leer je een interactieontwerp opstellen en een creatieve interface-indeling bedenken voor een gebruikersprobleem. De module wordt afgesloten met een case voor een online offertesysteem waarbij je een interactie- en een interfaceontwerp maakt voor een autocheck-in voor vluchten bij een luchtvaartmaatschappij.

User Research

Centraal in deze module staan fundamentele onderzoeksvaardigheden. Je leert deze toe te passen binnen de context van user research. Aan de hand van een praktijkcase ga je een gebruikersonderzoek opstellen, uitvoeren en analyseren. Ook leer je data verzamelen en analyseren en je onderzoek rapporteren. Het opstellen van vragenlijsten, onderzoeksmodel en steekproef komen allemaal aan bod. Deze module wordt ook afgesloten met een praktijkopdracht.

Usability

In deze module is er aandacht voor het uitvoeren van complexe usability reviews en het maken van complexe interactie- en interfaceontwerpen. Allereerst worden de basisprincipes van usability behandeld en leer je diverse usabilitytechnieken en -methodes toepassen. Aan de hand van een case ga je een usabilitytest opstellen en uitvoeren. Ook deze module wordt afgesloten met een praktijkopdracht.

Resultaat

Na afloop van de cursus weet u aan welke usabilityrichtlijnen een website moet voldoen om succesvol te zijn. U weet bestaande websites te beoordelen op gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit en bent in staat deze te verbeteren. U weet verschillende persona’op een website toe te passen en in te spelen op hun gedrag.


Thema’s

Thema’s

 • Wat is usability?
 • Richtlijnen usability
 • Gestaltprincipes
 • Verschillende onderzoeksvormen
 • Interpreteren van onderzoeksresultaten
 • Implementeren van onderzoeksresultaten
 • Organisatiedoelen
 • Doel van de website
 • Doelgroepen
 • Persona’s
 • Zoekmachinemarketing

Resultaat

Resultaat

Na afloop van de cursus weet u aan welke usabilityrichtlijnen een website moet voldoen om succesvol te zijn. U weet bestaande websites te beoordelen op gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit en bent in staat deze te verbeteren. U weet verschillende persona’op een website toe te passen en in te spelen op hun gedrag.


Docenten

Docenten

De docenten die de cursus Usability & Conversie voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans brede ervaring als consultant, marketingdirecteur,  strateeg of marketing manager. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieen waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Tot slot hebben zij ruime ervaring op het gebied van online marketing, social media, contentmarketing, inboundconcepten, en crm.


Kosten

Kosten

Uw investering voor deze cursus  bedraagt EUR 495,- (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, cursusmateriaal en literatuur. Cateringkosten en eventuele verblijfkosten zijn hierin niet meegenomen. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De opleidingskosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.


Plaats & Data

Locatie en data

Deze cursus gaat drie keer per jaar van start. Colleges vinden in principe om de twee weken plaats aan de HU in Utrecht. In de vakantieperioden zijn er geen colleges. Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart rond 15.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

Bel 030-2270497 voor de eerstvolgende collegedata of mail naar info@inboundmedia.nl. U kunt deze training desgewenst ook incompany boeken voor uw afdeling.


Inschrijven

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor deze cursus? Meldt u hieronder dan aan door uw